Grup Seks Fetar

Rama i dhuron komunitetit mysliman nje karikature te profetit Muhamet


Me rastin e ditlindjes se profetit Muhamet, kryeministri Rama vizitoi zyrat e komunitetit mysliman shqiptar (KMSH) per ti uruar, dhe me kete rast u beri si dhurate nje karikature te profetit Muhamet te vizatuar nga ai vet. Rama, si nje … Vazhdoni leximin Rama i dhuron komunitetit mysliman nje karikature te profetit Muhamet

Studentet Shqiptare ngelen ne klase, pike me te ulta ne teste te ndryshme sesa studentet e vendeve te tjera, disa kafshe.


Teste te ndryshme logjike, psikologjike dhe verbale kane treguar qe studentet Shqiptare jane te fundit ne bote ne krahasim me studentet e tjere te te njejtes grup moshe, e madje kane pike me te ulta edhe sesa disa kafshe te caktuara, si pershembull delfinat, elefantet dhe majmunet. Gjate testit te permanences se objektit, u pa qe shume nga keta studente nuk e kuptojne qe objektet vazhdojne te ekzistojne, edhe pasi ato nuk mund te shihen ose degjohen. Nje test te tille nuk e kalojne dot edhe shumica e kafsheve, pervec nje numri shume te vogel kafshesh inteligjente, midis te cilave … Vazhdoni leximin Studentet Shqiptare ngelen ne klase, pike me te ulta ne teste te ndryshme sesa studentet e vendeve te tjera, disa kafshe.

Yjet e Universiteteve do i i vendosim ne


“Sasia e rankuar” quhet projekti me i ri i ministrise se arsimit ne lidhje me arsimin e larte, qe ka si synim ndarjen e shapit nga sheqeri, dhe te sheqerit nga pluhuri dhe rera mes universiteteve shqiptare. Me ane te ketij projekti te gjitha universitetet dhe institucionet e tjera te arsimit te larte ne vend do te rankohen njesoj si hotelet, me nga 1 deri ne 5 yje, ku numri me i larte i yjeve do me thene cilesi me te larte. Hartimi i projekteve për kalimin e arsimit te larte nga një biznes familjar në tërheqjen e investitorëve me … Vazhdoni leximin Yjet e Universiteteve do i i vendosim ne

Njeriu me top


Per shkak te numrit ne rritje te te diplomuarve nga universitetet shqiptare, dita e diplomimit per te gjithe keta te diplomuar eshte kthyer ne nje problem te madh logjistik dhe praktik. Per kete arsye nje i sapo-diplomuar nga universiteti Kristal me doktorature ne “Tap Topi” dhe me detyre aktuale Dekan ne 3-4 universitete njeheresh, ka gjetur nje zgjidhje gjeniale per kete problem. Ai ka ndertuar nje top te vogel i cili mund te perdoret per te hedhur diplomat drejt te diplomuarve duke kursyer kesisoj kohen e tyre edhe te stafit akademik dhe administrativ. “Me kete top-pistolete kryejme pune per gjysem … Vazhdoni leximin Njeriu me top

Qeveria heq dore nga arsimimi i njerezve midis grup-moshave 5vjec-25vjec.


Sot, ne prag te gdhirjes se dites se mesuesit, merr fund profesioni i mesuesit per moshat 5-25 vjec dhe merr nje vrull te ri profesioni i presorit per moshat mbi 25 vjec. Nje pjese e mire e “sistemit arsimor” ka pesuar kolaps total, duke filluar qe nga sistemi arsimor para-shkollor, ai shkollor, dhe ai para-para shkollor. Kolaps ka pesuar gjithashtu sistemi para-universitar, ai universitar, pas-universitar dhe ai para-prapa universitar. Me pak fjale te gjitha sistemet arsimore per njerezit midis moshave 5 deri ne 25 vjec. Duke pare kete situate qeveria ka vendosur te dale krejtesisht nga ky biznes ne falimentim, … Vazhdoni leximin Qeveria heq dore nga arsimimi i njerezve midis grup-moshave 5vjec-25vjec.