Sondazhi i gjyqtarëve: Problemi ynë më i madh, problemi juaj me i vogel…, dhe anasjelltas


Të pyetur në një sondazh të organizuar nga Qendra për Transparencë dhe Informim të Lirë me mbështetjen e Ambasadës Britanike, problemi me i madh i gjyqtareve ne Shqiperi eshte problemi juaj me i vogel, dhe anasjelltas. Sipas sondazhit, denimi i njerezve qe nuk paguajne rryshfet eshte nje problem i vogel per gjyqtaret e te gjitha shkalleve, problem ky qe per ju mbetet problemi me i madh. Gjithashtu, sipas te njejtit sondazh evidentimi i korrupsionit ne gjyqesor nepermjet videofilmimeve te paligjshme mbetet problemi me i madh per te gjithe gjyqtaret, problem i cili per juve eshte problemi me i vogel. Sipas … Vazhdoni leximin Sondazhi i gjyqtarëve: Problemi ynë më i madh, problemi juaj me i vogel…, dhe anasjelltas

Indeksi i KokQepes – Tetor 2011


150: Vellezer e motra si rezultat i perdorimit te spermes te nje dhuruesi te vetem. 1%: e popullsise se re te botes jane si rezultat i inseminimit artificial. 10vjet: Beson nje kerkues ne universitetin John Hopkins, do te duhen per te arritur diten kur njeriu te krijohet ne laborator. 50,000: Afersisht numri i studenteve qe do te ndjekin studiment universitare kete vit ne Shqiperi. 10,000: Perllogaritet numri i ketyre studenteve te cilet jane analfabete, ne ate grade analfabetizmi qe nuk jane ne gjendje te shkruajne emrin e tyre pa gabime. 30,000: perllogaritet numri i ketyre studenteve nuk jane ne gjendje … Vazhdoni leximin Indeksi i KokQepes – Tetor 2011

Indeksi i Kokqepës – Shtator 2011


31: numri i udheheqesve boterore qe thyejne rekorde sportive per tu reklamuar aftesine e tyre fizike popullates. (Aktivitete kryesore perfshijne: marshim ne shkretetire, ngjitje lartesish, zhytje ne thellesi, qendrim ne siperfaqe me not, prerje druri me sepate.) 17: Sa nga keta udheqeqes ndodhen ne Afrike ku kampion deri para pak ditesh mbante ish udheheqesi Libian, Gadafi 8: Ne Azi, ku kampionin e mban akoma Kim Jong Il i Korese se Veriut 3: Ne Ameriken Latine 3: ne Europe (Lukashenko, Berisha, Putin) 42 here: Rekordi i masturbimeve te njepasnjeshme, i vendosur nga nje adoleshent ne Brazil. Kjo gje i shkaktoi atij … Vazhdoni leximin Indeksi i Kokqepës – Shtator 2011

Indeksi i Kokqepës


Shtohet turizmi i jashtem, pakesohet turizmi i brendshem 19.5 minuta: Koha mesatare qe qendron nje plazhist ne det 132 minuta: Koha qe qendroi ne det kryeministri qe ndodhet me pushime ne Dhermi 198 ore: Sa ka zgjatur Greva e urise se minatoreve ne Bulqize deri tani 3.2: Numri mesatar i grevave te urise cdo vit, qe nga greva e pare e urise, ajo e studentave ne vitin 1991 deri me sot 8: Ky numer i llogaritur qe nga viti 2005 e ketej 23.7km : Distanca mesatare midis postblloqeve te policise rrugore kete muaj, dmth ne cdo 23.7km rruge, ke nje … Vazhdoni leximin Indeksi i Kokqepës